Soorten chape

PURplus

VAN LEUFFELEN

Wat is chape?


Traditionele chape wordt ook wel eens dekvloer of ondervloer genoemd. Het is een mengsel van zand, cement en water dat zich bevindt tussen de draagvloer (bijv. welfsels) en de bevloering (bijv. tegels,  parket,...). Als basis voor de uiteindeijke vloer is het van groot belang dat deze van goede kwaliteit is. PURplus - Van Leuffelen  weet dit als geen ander en zorgt voor een stevige, gelijke en warme basis.

SOORTEN CHAPE

Isolerende chape


Door toevoeging van FIMlite isolatiekorrels (vergelijkbaar met piepschuim korreltjes), wordt er een isolerende mortel verkregen. De chape is veel luchtiger en weegt minder per kubieke meter. Door toevoeging van de speciale piepschuimkorrels isoleert hij beter dan gewone chape (maar minder dan PUR!). Deze manier van werken wordt aangeraden wanneer er grote lagen moeten opgevuld worden of bij beperkte draagkracht.

Uitvullingschape


Dit is een chapelaag met als doel een vlakke ondergrond te bekomen. Eventuele leidingen worden door de uitvullingschape ondergestopt. Ook een hellingschape (bijv. op daken) valt hieronder.

Eindchape


Op deze chapelaag wordt de bevloering naar keuze aangebracht. Dit kan rechtsreeks in de chape (door de vloerder!) of na het uitdrogen. Belangrijk om weten is dat vooral bij het leggen van parket de chape volledig uitgedroogd moet zijn.

OPTIES BIJ CHAPEWERKEN

Randisolatie


Randisolatie is niet meteen een optie. Het is verplicht om deze 'schuimlaag' rondom de chapelaag aan te brengen opdat deze zou kunnen uitzetten en krimpen zonder scheurtjes te veroorzaken.Bewapening


Er zijn 2 soorten bewapening (of versteviging) die wij vaak gebruiken in onze chape.

Enerzijds zijn er de traditionele chapenetten. Anderzijds wordt er meer en meer gebruik gemaakt van vezelbewapening. Meer informatie over de verschillende soorten versteviging en wanneer deze voorzien moeten worden vindt u terug op deze website.


Akoestische isolatie


Op verdiepingen is het soms aan te raden om een extra laag geluidsisolatie aan te brengen. Deze dempt het geluid zodat onder- en bovenliggende verdiepingen geen hinder ondervinden.

Meer info of prijsvragen?


Wenst u meer informatie of prijzen voor chapewerken? Neem vrijblijvend contact op!


Copyright  PURplus bvba © Alle rechten voorbehouden